Begeleiding ziekenhuisbezoek

Als u een afspraak heeft in het ziekenhuis dan is het fijn als er iemand is die met u meegaat. Iemand die de weg weet in het ziekenhuis, die meeluistert naar wat de arts vertelt en de vervolgafspraken voor u onthoudt. Het prettigst voor u is het wanneer dat iemand is uit uw eigen omgeving, bijvoorbeeld één van de kinderen. Is er geen mantelzorger of iemand in uw netwerk die u kan begeleiden?

 
De coördinatoren van SWMD zoeken samen met u naar een oplossing. Zij hebben vrijwilligers die u kunnen begeleiden naar het ziekenhuis en met u meegaan naar de dokter of specialist. Naderhand kunt u nog samen napraten over wat de dokter gezegd heeft en wat de vervolgafspraken zijn. Een extra paar oren dus.

U spreekt af met de coördinator wanneer u een afspraak in het ziekenhuis heeft en zij zoekt een vrijwilliger om u te begeleiden. U zorgt in principe zelf voor vervoer en betaalt eventuele taxikosten voor de vrijwilliger of een kilometervergoeding van € 0,30 per kilometer plus eventueel parkeergeld als u met de auto van de vrijwilliger gaat.

De vrijwilligers van SWMD zijn discreet en betrouwbaar. Voor meer informatie kunt u terecht bij de coördinatoren.

 

Informatie of aanmelden

Schipluiden of Den Hoorn
Riet Duijndam
Tel (015) 2625864
Bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

Maasland
Ellen van Adrichem
Tel (010) 5918052
Bereikbaar op woensdag, donderdag en vrijdag

Aanmelden uitsluitend tussen 9.00 en 12.00 uur

>> Thuisadministratie