info@swmd.nl 010 5918052

Activiteiten en diensten

Voor inwoners van Midden-Delfland zijn er verschillende activiteiten en cursussen in het kader van ontmoeting, beweging, informatie, etc. De kosten variëren maar zijn nooit hoog
en het is altijd mogelijk een keer vrijblijvend te komen kijken en meedoen. Het merendeel van de deelnemers is 60 jaar en ouder, maar ook jongere deelnemers zijn welkom.

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor ondersteuning bij praktische zaken zoals hulp bij uw administratie, de boodschappendienst of begeleiding naar het ziekenhuis.

Welzijnsadvies

Ouderen willen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en er kunnen situaties zijn waarin dat niet altijd makkelijk is en er hulp of voorzieningen nodig zijn. De welzijnsadviseur Eva Greveling geeft onafhankelijk advies en informatie bij vragen over wonen, zorg, welzijn en financiën.

Mantelzorg

De zorg voor een naaste is mooi, maar soms heeft een mantelzorger vragen, of behoefte aan een luisterend oor. Susanne Janssen van Mantelzorg Midden Delfland biedt ondersteuning en geeft informatie en advies over allerlei regelingen en voorzieningen. Om de mantelzorger te helpen is het mogelijk om gebruik te maken van vervangende zorg (respijtzorg).

Servicepunt Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk doen en actief blijven meedoen in de samenleving geeft mensen het gevoel mee te tellen. Een zinvolle invulling van de tijd geeft mensen een tevreden gevoel. Bij organisaties en verenigingen in Midden-Delfland zijn veel vrijwilligers actief en zij zijn onmisbaar voor de uitvoering van de activiteiten en diensten. Servicepunt Vrijwilligerswerk promoot het vrijwilligerswerk, bemiddelt en geeft advies aan vrijwilligers en organisaties bij vragen over vrijwilligerswerk.

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u SWMD Jaarverslag 2018 lezen.