Vervoer – RegioTaxi

Heeft u geen eigen vervoer en is het reizen met het openbaar vervoer voor u niet geschikt? Dan kunt u gebruik maken van RegioTaxi, een openbaar vervoersysteem. U reist van deur tot deur voor een prijs die ligt tussen die van het gewone openbaar vervoer en de taxi.

Soms wordt u rechtstreeks naar de plaats van bestemming gereden, soms reist u met andere passagiers en kan de reis langer duren. De maximale reistijd is nooit langer dan de normale reistijd plus 20 minuten omrijden. U betaalt voor de kortste route.
Met RegioTaxi kunt u reizen in de regio Haaglanden binnen 5 zones. Bovendien kunt u ook reizen naar bestemmingen buiten de regio. Ook hier geldt een maximum van vijf zones daarbuiten. De terugreis vanuit dit externe vervoergebied terug mag alleen als deze reis gelijktijdig is gereserveerd met de heenreis.

 

Kosten
Als u een vervoersvoorziening (Wmo-regiotaxi) heeft van Gemeente Midden-Delfland dan betaalt u een tarief dat overeenkomt met de kosten voor openbaar vervoer. Voor aanvraag van de Wmo-regiotaxi pas wordt gekeken of u een mobiliteitsbeperking heeft en daardoor niet in staat bent met het openbaar vervoer te reizen. Er wordt niet naar uw inkomen gekeken. Voor personen vanaf 80 jaar wordt niet gekeken of er sprake is van een mobiliteitsbeperking, zij krijgen de pas zonder intakegesprek toegewezen.
Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u terecht bij welzijnsadviseur Eva Greveling, tel 06 – 43 83 51 58 op maandag, woensdag en donderdag.

 

Informatie of aanvragen pas
Wmo-regiotaxi 015 – 380 42 43
015 – 380 42 45
015 – 380 42 50

RegioTaxi
Informatie 088 – 96 66 011
Reserveren 088 – 96 66 000
www.regiotaxihaaglanden.nl